De ce LED?

De ce LED?

Introducere in tehnologia iluminatului cu LED

Iluminatul Solid-state cu LED diferă fundamental de tehnologiile de iluminat tradiţional, în termeni de materiale, sursa de alimentare, arhitectura sistemului, dar şi a proprietăţilor fotometrice.
Prima măsură a succesului technologiei LED este valoarea eficienței luminoase respectiv a eficienței energetice, care a trecut pragul de 130lm/W.
Aparatele de iluminat cu LED beneficiază de ultimele inovații tehnologice în domeniul iluminatului şi sunt echipate cu caracteristici extraordinare. Ele pot substitui cu succes corpurile de iluminat cu lămpi fluorescente, prin folosirea unor soluții cum ar fi benzi cu LED-uri, precum şi module cu leduri ce pot înlocui tuburile T5 şi T8. Aparatele de iluminat cu LED au o gamă largă de aplicații şi pot fi atât în mediul industrial cât şi în mediul de birouri.
În mod particular ele depășesc performanțele sistemelor tradiționale de iluminat prin consum redus de energie, durabilitate, luminozitate şi costurile de întreţinere nule.


Un alt argument important este cel al siguranței, datorită faptului că nu conțin substanțe toxice (cum ar fi mercur), spre deosebire de corpurile de iluminat cu lămpi fluorescente. Mercurul folosit în tuburile fluorescente prezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea persoanelor expuse la acest mediu, de exemplu electricienii. Un tub fluorescent defect, ce se află într-o cameră, emană mercur în aer, care ar putea persista până la patru ore în atmosferă. Mercurul poate provoca astm şi alte boli respiratorii. Dar toate aceste probleme dispar prin folosirea sistemelor de iluminat cu LED.


Avantajele iluminatului cu LED:

- Fluxul luminos emis de soluțiile de iluminat cu LED-uri nu afecteaza sănătatea umană.
- Consumul de energie electrică redus cu până la 70%.
- Durata de viață minim 50 000 h de funcționare (de 10 ori mai mare decât a tuburilor cu Neon și de 30 de ori față de lămpile cu incandescență).
- Încadrarea în toate normele ecologice (nu conțin substanțe dăunatoare mediului).
- Costuri de mentenanță ZERO.


Nu sunt produse în această categorie.